Sälj Guld Till Marknadens Bästa Pris

På säljguld.se kan du sälja ditt guld till marknadens bästa pris. Vi håller oss ständigt uppdaterade med guldmarknadens prisnivå och ger dig skälig ersättning för det guld du vill sälja.

Aktuellt pris på guld


Gold price by GoldBroker.com

Guide till att sälja guld för dig som konsument

Det har blivit enkelt att sälja guld de senaste åren. Guldkursen har stått högt och många har därför överlagt att sälja guld som de har haft liggande i sina byrålådor under längre perioder. Butiker som accepterar guldsmycken, guldtänder, guldmynt och andra föremål tillverkade av guld har poppat upp som svampar ur marken och du får betalt i kontanter direkt över disk eller genom att smidigt skicka in ett kuvert eller paket med dina guldföremål för att få pengarna överförda direkt till ditt konto. Dock så finns det ett och annat att se upp med för att du ska vara säker på att inte bli lurad och samtidigt vara säker på att du får ut ett så bra pris som möjligt.

Så hittar du rätt guldköpare

Först av allt bör du hålla koll på den aktuella guldkursen. Den styr hur mycket du har möjlighet att få för ditt guld just idag. Guldkursen stiger och sjunker precis som andra varuindex och aktiemarknaden och sätts mot ett internationellt prisindex som baseras på nuvarande tillgång och efterfrågan på guld. Självklart kommer en guldhandlare att betala aningen mindre än marknadspriset då handlaren själv måste kunna göra en vinst på det guld som köps in, men du bör aldrig avvika mer än ett begränsat antal procent. Har du tid att vänta en aning kan du försöka analysera om guldpriset verkar vara på väg upp eller ner för att sälja vid precis rätt tillfälle.

Nästa steg är att välja en pålitlig köpare. Det finns tyvärr en del bluffmakare där ute på marknaden som försöker lura blåögda konsumenter. Ta det säkra för det osäkra och välj en handlare som antingen erbjuder en fysisk butik dit du kan gå eller satsa på att handla med en större kedja. Många guldsmedsbutiker erbjuder sig även att köpa guld, men här kan det hända att du får lite sämre betalt.

Väljer du att sända ditt guld med post ska du självklart skicka försändelsen som rekommenderat brev. Då täcks värdet med en försäkring, men kolla alltid så att försäkringen har ett högre värde än det guld du skickar.

Rätt kvalitet och rätt vikt

Renheten (kvaliteten) och vikten är det som avgör hur mycket du får betalt för dina guldföremål. Ett armband av 14 karats guld kan vara värt mindre än en vigselring som är tillverkad av 24 karats guld, trots att det väger mer.

Snabbt betalt och enkel transaktion

Att sälja guld är ett säkert sätt att snabbt få tag i kontanter när du behöver det som bäst. En seriös guldhandlare betalar ut pengarna till dig så snart kvaliteten och vikten har verifierats.